Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) is een vakgebied binnen de tandheelkunde, waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Een mooie lach en/of witte tanden geeft u zelfvertrouwen. Cosmetische tandheelkunde kan u helpen een mooi gebit en daarmee ook een mooiere lach te krijgen. Onze lach drukt het meest duidelijk uit wie we zijn. Helaas durven veel mensen niet breeduit te lachen, omdat ze vinden dat hun gebit niet fraai is. Let er eens op hoeveel mensen hun hand voor hun mond houden of bij het lachen hun hoofd weg draaien. Vaak blijkt het gebit veel “verborgen” ergernis te geven.

Cosmetische tandheelkunde helpt mensen hun lach te verfraaien

Veel mensen zien dit soort behandelingen als puur cosmetisch, cosmetisch tandartsen zien de behandeling vaak als een onderdeel van zowel tandheelkundige- maar ook algemene gezondheidszorg. De lach draagt bij aan iemands unieke uitstraling. De lach speelt dan ook een belangrijke rol in iemands zelfbeeld en zijn of haar interactie met de wereld.

Cosmetische tandartsen hebben als doelstelling te streven naar de fraaiste maar ook de duurzaamste oplossingen voor het gebit met zo min mogelijk weefselbeschadiging. Dit is alleen mogelijk in samenwerking met u. Gelukkig blijkt dat het hebben van een mooier gebit ook ervoor zorg draagt dat het gebit beter schoon gehouden wordt.

Cosmetische tandheelkunde vergt een zekere mate van specialisatie en veel ervaring van een tandarts om tot mooie en duurzame resultaten te kunnen komen. Een cosmetisch tandarts kan veel aan uw lach veranderen zonder pijn te doen. Meestal doet de tandarts dat door de stand, kleur of vorm van tanden te veranderen.