Een mooi(er) gebit met facings

Een mooi(er) gebit met facings

Een facing (ook wel veneer genoemd) is een heel dun porseleinen schildje of laagje in de kleur van uw eigen tanden, wat op een bestaande tand wordt aangebracht.

Wanneer facings?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u facings overweegt.

• Tanden staan wat scheef
• Bruine (door nicotine verkleurde) tanden weer witter maken
• Een spleetje tussen uw voortanden of er zijn stukjes van uw tanden afgebroken
• Uw gebit is wel gezond, maar u vindt het niet meer mooi
• U zou eigenlijk een beugel moeten, maar ziet daar tegenop

Facings kunnen het uiterlijk van uw gebit én daarmee uw gezicht enorm verfraaien. Zo kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Ook kan een verkleurd of een licht beschadigd front-element worden behandeld. De vorm en grootte kan worden aangepast. Die schildjes worden op verkleurde of kapotte tanden geplaatst.

Ook kan met behulp van facings een standcorrectie worden uitgevoerd, met als resultaat dat de tandboog van uw gebit weer regelmatig is en scheve tanden zijn ‘verdwenen’. Tandprothetiek Sophia maakt uw porseleinen facing op maat. Bij het vervaardigen van facings werken wij nauw samen met uw tandarts.

Eten met een facing

U kunt alles eten met een facing, echter facings kunnen beschadigen als u op harde zaken, bijvoorbeeld een zuurtje of een pen, bijt. Ook kunt u uw tanden beter niet als gereedschap gebruiken. Een facing voelt zoals een eigen tand en vaak moet je er eerst even aan wennen. Praten kan soms in het begin ook wat lastiger zijn, klanken kunnen in het begin wel eens vervormen. Dat trekt na een paar dagen weg en bent u gewend.

Met facings krijgt u weer mooie, rechte voortanden en hoeft u zich niet meer te schamen voor uw gebit!

Staat van uw gebit

“Hoe gezond zijn uw eigen tanden? Is uw ‘beet’ geschikt voor facings? Is uw tandvlees in orde? Hoe wenst u verdoofd te worden? Wilt u porseleinen facings of van keramiek?“ Op deze vragen, heeft de tandarts antwoord nodig om u vooraf een offerte te geven.

Prijzen facings

Alle tandheelkundige zorgaanbieders in Nederland hanteren dezelfde prijslijst. De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat de tandarts gebruikt en de staat van uw gebit. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein.

Om met zekerheid te weten wat uw tandheelkundige behandeling zal kosten, adviseren wij u om een afspraak voor een intakegesprek te maken. Dit is een gratis advies. Er vindt dan nog geen behandeling plaats en u bent tot niets verplicht.