Het voordeel van eigen Laboratoria

Al onze werkstukken worden in eigen laboratoria in Nederland vervaardigd.

Made in HollandOnze medewerkers hebben een gedegen opleiding en jarenlange ervaring in het op maat vervaardigen van tandprothesewerk. Ze hebben plezier in hun werk en dat zie je terug in het resultaat.

Tandprothetiek Sophia werkt uitsluitend met materialen van gerenommeerde leveranciers. U kunt bij ons rekenen op kwalitatief zeer hoogstaande en betrouwbare tandtechnische producten. Het belang hiervan moet niet onderschat worden. Evenals iedere ingreep/operatie aan het menselijk lichaam moet ook de prothese of kroon en brugwerk in uw mond veilig zijn. “Daar moet je niet mee knoeien.”

Na verloop van tijd kwam men erachter dat niet alle materialen onschadelijk waren en wordt er door tandartsen nu minder amalgaam gebruikt. Uw tanden zijn onderdeel van uw lichaam en staan niet op zichzelf. Langzame afgifte (slow release) van mogelijk giftige materialen of materialen die allergie verschijnselen opwekken moeten te allen tijde voorkomen worden.

Veiligheid van gebruikte materialen

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over producten waarbij voor medische behandeling bij mensen onveilig of gevaarlijk geachte materialen zijn gebruikt. Ook komt het voor dat producten worden nagemaakt en/of in een andere verpakking worden gedaan.

De gebruikte materialen moeten traceerbaar zijn in het onverhoopte geval dat er iets mis zou gaan/zijn met bepaalde materialen. Dit laatste is van groot belang. Immers, elk mens is anders. Niet ieder lichaam reageert hetzelfde op bepaalde materialen in de mond. Daarom is het van belang te weten welke materialen in uw mond gebruikt worden.

Vraag altijd ook bij uw tandarts waar de producten die u in uw lichaam krijgt vandaan komen. De import uit Aziatische landen van tandtechnische producten is de laatste jaren sterk gestegen. Er zijn voorstanders (mooi voordelig product), maar ook felle tegenstanders (bij mij geen Aziatische kroontjes). Van belang is dat u een bewuste keuze kunt maken. U bent niet alleen patiënt, maar ook klant.

Uw garantie

Uw kunstgebit is met veel zorg en hoogwaardig materiaal vervaardigd om voor u een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Wij geven daarom vijf jaar garantie op de gebruikte materialen.

De aanspraak op garantie komt te vervallen als u zelf vijlt of slijpt aan uw kunstgebit of ten gevolge van aantoonbaar onzorgvuldig gebruik als het laten vallen, beschadigingen door derden of huisdieren.

Kom één keer per jaar bij ons langs en laat uw kunstgebit, geheel vrijblijvend en kosteloos bij ons controleren.