Klikgebit (prothese op implantaten)

Gebitsproblemen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en geen belemmering meer om van het leven te genieten. Als de kaken teveel geslonken zijn om een kunstgebit adequaat vast te houden waren we in het verleden veroordeeld tot kleefpastas en veel ongemakken. Door voortschrijdende techniek en verbeterde materialen wordt vandaag de dag veelal de keus gemaakt om met behulp van implantaten het kunstgebit te verankeren.

Gedurende ongeveer vijftig jaar worden er implantaten in het gebit geplaatst en inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek voor het vervangen van tanden of kiezen, maar ook hele onder- of bovengebitten.

Een klikgebit klikt vast op de in de kaak aangebrachte implantaten (kunstwortels). Dit is mogelijk middels verschillende constructies. De keuze van de constructie is afhankelijk van de situatie in uw mond. Het grote voordeel van een implantaatprothese is dat deze stevig in de mond zit en het een relatief kleine ingreep betreft waar u echt jaren plezier van zult hebben.

Een veel gehoorde reactie na het aanmeten en plaatsen van een klikgebit: “Dat had ik veel eerder moeten doen, dit is echt super en kan ik iedereen aanbevelen”. Op het internet zijn op diverse tandartsen websites veel positieve reacties van patiënten te vinden.

Bijna iedereen kan in aanmerking komen voor één of meerdere implantaten. Uw eigen tandarts, een gespecialiseerde implantoloog of kaakchirurg kan vaststellen of ook voor u een implantaat de beste oplossing is.

Implantaten zijn kunstwortels van titanium die in het kaakbot worden aangebracht. Implantaten worden onder plaatselijke verdoving door een tandarts-implantoloog of kaakchirurg in het kaakbot geplaatst en moeten vervolgens circa 6 weken “vastgroeien”. Na het genezingsproces biedt het implantaat een stevig houvast aan het uiteindelijke kunstgebit.

Voor het klikgebit in de onderkaak is het plaatsen van twee implantaten meestal voldoende. In de bovenkaak worden er vier of zes implantaten geplaatst, omdat het bot in de bovenkaak zachter is. Bij ons loopt u geen dag zonder kunstgebit. Uw huidige prothese wordt direct na het plaatsen van de implantaten aangepast, zodat u met implantaten en prothese naar huis gaat.

De voordelen van implantaten

  • Implanteren is na ca. vijftig jaar routine geworden en thans een veilige, betrouwbare en voorspelbare behandelmethode, bovendien slinkt het kaakbot waar implantaten zijn ingebracht niet meer, waardoor uw gezicht er “jeugdiger” uit blijft zien en zijn natuurlijke vorm behoudt.
  • De nieuwe tanden zijn stevig op de implantaten bevestigd, dit geeft meer zelfvertrouwen en u kunt weer eten zonder problemen. Kleefpasta’s kunnen de deur uit, weg ermee!
  • Tandheelkundige implantaten geven u een onbezorgd gevoel, U kunt weer zorgeloos spontaan praten en lachen.