Uw tandprotheticus is een specialist

Voor een goed kunstgebit met een perfecte pasvorm moet u bij een tandprotheticus zijn!

Nederland vergrijst in een rap tempo en in de toekomst zullen steeds meer mensen aangewezen zijn op een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese. Daar is niets mis mee. Door de voortschrijdende techniek en verbeterde materialen hebben kunstgebitten en andere tandvervangingen vandaag de dag een perfecte pasvorm en zijn ze niet van echt te onderscheiden.

Vrijblijvend en gratis advies!

Aan ons vrijblijvende advies zijn voor u geen kosten verbonden en dat is prettig om te weten. Een tandprotheticus kan veel betekenen voor mensen die de stap willen maken van eigen tanden naar een prothese. Het grote voordeel van de rechtstreekse en persoonlijke behandeling in onze tandprothetiek is dat de drempel laag is. U kunt zonder verwijskaart een vrijblijvende afspraak maken.

Een echte specialist

Voor een goede prothese moet u echt bij een tandprotheticus zijn. Hij heeft alle kennis in huis om samen met u te komen tot een perfect passend gebit. Hij bespreekt met u uw persoonlijke wensen. U neemt de beslissingen en in overleg met u wordt er vol ingezet om te komen tot een perfect resultaat. Een paar decennia geleden bestond het beroep tandprotheticus nog niet. Wie een kunstgebit nodig had, ging naar de tandarts en tot begin jaren negentig was het not done je als tandarts met een tandprotheticus te bemoeien.

Door de technische vernieuwingen in de tandtechniek werden zowel aan het aanmeten als aan het vervaardigen van protheses steeds meer eisen gesteld. Het werd een specialisme binnen de mondzorg. Om de naam ‘tandprotheticus’ te mogen voeren is een afgeronde opleiding aan de Hogeschool van Utrecht nodig, dat word je niet zomaar.

Een tandprotheticus is de specialist in het aanmeten en vervaardigen van een volledige boven- en of onderprothese en implantaatprotheses. U kunt ook bij hem terecht voor een partiële prothese (frame of plaatje) en vakkundige reparatie of rebasing van een bestaande prothese. Maak rechtstreeks een afspraak met onze tandprotheticus, want u heeft geen verwijskaart van uw tandarts nodig. Dat is wel zo makkelijk en scheelt in de kosten.

Het beroep Tandprotheticus is sinds 1987 wettelijk beschermd waardoor niet iedereen zich zomaar “Tandprotheticus” mag noemen. U bent dus in vertrouwde handen.

Zelfstandig verantwoordelijk

Vanaf het eerst bezoek tot het plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw gebitsprothese.

De taak van de tandprotheticus richt zich met name op de volledige boven- en/of onderprothese. Een tandprotheticus is zelfstandig verantwoordelijk voor het hele traject inclusief de nazorg. Op verwijzing en in samenwerking met een tandarts of kaakchirurg kan worden voorzien in andere uitneembare voorzieningen, zoals immediaatprothese,frameprothese, partiële kunstharsprothese (in de volksmond: plaatje) en overkappingsprotheses op wortels of implantaten.

Eigen inbreng

Na enkele bezoeken beoordeelt de tandprotheticus samen met u de in was gemaakte proefprothese. De stand, kleur en grootte van de tanden, de esthetiek en de functionaliteit worden nauwkeurig gecontroleerd. Aanpassingen zijn in dit stadium nog mogelijk. Als dan alles goed en naar uw wens is wordt de prothese afgemaakt en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuw kunstgebit, worden er ongeveer vijf bezoeken aan de tandprotheticus gebracht.

Opleiding

Uw tandprotheticus is niet alleen volledig tandtechnisch maar ook medisch-biologisch opgeleid. Na een opleiding tot tandtechnicus, volgt de specialisatie opleiding van vier jaar tot tandprotheticus. Tandprothetici werken over het algemeen in een vrijgevestigde praktijk.